16/06/2024

Powerlifting kleding: De kleding die je draagt bij het powerliften!

Inhoud

Bij het powerliften is de juiste kleding niet alleen een kwestie van stijl, maar vooral van functionaliteit en comfort. In deze blog duiken we dieper in de garderobe van de powerlifter. Van het onmisbare singlet tot het meer alledaagse trainingsoutfit, we hebben alle antwoorden voor je klaar. En natuurlijk delen we waar je deze essentiële Powerlifting kleding kunt aanschaffen.

Het belangrijkste van allemaal: de singlet

De singlet staat centraal in de powerlifting garderobe. Dit eendelige kledingstuk combineert een shirt en broek in één en is verplicht tijdens wedstrijden, voornamelijk vanwege de functionaliteit en het comfort dat het heeft. Hier zijn de vijf populairste singlets:

 • SBD Singlet: Bekend om de duurzame stof en comfortabele pasvorm. Een favoriet bij wedstrijden doordat veel mensen het product kennen.
 • Titan Triumph Singlet: Heeft een uitstekende pasvorm en ondersteuning, in lijn met de regels voor competitief liften.
 • Inzer Advance Designs Singlet: Gewaardeerd om de kwaliteit en ondersteuning, een slimme keuze voor zowel wedstrijden als trainingen.
 • Adidas Powerlift Singlet: Combineert stijl met functionaliteit. Adidas staat bekend om hun schoenen, maar ook hun singlets zijn van topkwaliteit.
 • Rogue Fitness Singlet: Rogue, een bekende leverancier van krachttraining uitrusting, biedt een singlet dat duurzaamheid, comfort en een effectief ontwerp combineert.

De normale look: T-Shirt en korte broek

Voor de minder formele trainingsdagen kiezen veel powerlifters voor een eenvoudige combinatie van een T-shirt en korte broek. Hier zijn enkele top keuzes:

Powerlifting shirt:

 • Rogue Fitness T-Shirts: Duurzaam, comfortabel en ontworpen voor krachttraining.
 • SBD Apparel: Biedt T-shirts die de bewegingsvrijheid maximaliseren zonder comfort of stijl op te offeren.
 • Titan Support Systems T-Shirts: Uitstekende pasvorm en zweet afvoerend, ideaal voor zware sessies.
 • Barbell Brigade: Combineert streetwear met gymkleding voor een unieke stijl.
 • A7 International Bar Grip Shirts: Voorzien van een geïntegreerde bar grip technologie, perfect voor squats.

Powerlifting shorts:

 • Rogue Fight Shorts: Ontworpen voor mobiliteit en gemaakt van licht, duurzaam materiaal.
 • SBD Performance Shorts: Comfort en ondersteuning zonder in te boeten aan bewegingsvrijheid.
 • Adidas Training Shorts: Biedt comfort en functionaliteit met technologieën die zweet afvoeren.
 • Under Armour Men’s Raid 10” Shorts: Bekend om de comfortabele HeatGear-stof.
 • Nike Pro Shorts: Biedt compressie en comfort voor optimale ondersteuning.

Waar kun je specifieke powerlifting kleren kopen?

Voor het aanschaffen van powerlifting kleding en accessoires zijn er talloze opties online. Van gespecialiseerde powerlifting shops tot algemene sportwinkels, de mogelijkheden zijn eindeloos. Check de blog over powerlifting shops voor specifieke aanbevelingen.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over powerlifting kleding of wil je meer weten over powerliften in het algemeen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Of het nu gaat om advies over uitrusting of trainingstips, we staan klaar om je te helpen je krachttraining naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen over Powerlifting Kleding

Is een singlet verplicht bij alle powerlifting wedstrijden?

Ja, bij de meeste officiële powerlifting wedstrijden is het dragen van een singlet verplicht volgens de regels van de sportfederatie. Het zorgt voor uniformiteit en stelt scheidsrechters in staat de liften beter te beoordelen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een singlet?

Belangrijke overwegingen zijn comfort, pasvorm, materiaalkwaliteit, en of het voldoet aan de specificaties van de powerlifting federatie waaraan je deelneemt. Een goede singlet moet bewegingsvrijheid bieden en gemaakt zijn van duurzaam materiaal.

Kan ik gewone sportkleding dragen tijdens mijn powerlifting training?

Ja, voor trainingssessies kun je gewone sportkleding dragen, zolang deze comfortabel is en je bewegingen niet beperkt. Veel powerlifters kiezen voor een combinatie van een T-shirt en korte broek of trainingsbroek.

Zijn er specifieke merken die worden aanbevolen voor powerlifting kleding?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun kwalitatieve powerlifting kleding, zoals SBD, Titan Support Systems, Inzer Advance Designs, Adidas, en Rogue Fitness. Deze merken bieden producten die speciaal zijn ontworpen voor de behoeften van powerlifters.

Hoe belangrijk is de keuze van schoenen bij powerlifting?

Zeer belangrijk. Powerlifting schoenen bieden stabiliteit, ondersteuning en een goede grip, wat essentieel is voor het veilig en effectief uitvoeren van lifts. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van je houding tijdens oefeningen zoals squats.

Waar kan ik powerlifting kleding kopen?

Powerlifting kleding kan online gekocht worden bij gespecialiseerde sportwinkels of direct bij de fabrikant. Veel algemene sportwinkels bieden ook een selectie van geschikte kleding en accessoires.

Hoe zorg ik voor mijn powerlifting kleding?

Volg de wasinstructies die bij je kleding komen. Over het algemeen is het aan te raden om powerlifting kleding op een koude stand te wassen en aan de lucht te laten drogen om de kwaliteit en levensduur van de stof te behouden.

Facebook
Twitter
LinkedIn