16/06/2024

De Nederlandse records in het powerliften

Inhoud

In deze blog bekijken we de indrukwekkende records die in Nederland zijn gevestigd in powerlifting. Ben je benieuwd naar de hoogste scores of hoe deze worden vastgesteld? Hier vind je alle essentiële informatie over powerlifting records nederland.

Alle records op een rij

Powerliften is een sport waarbij kracht, techniek en doorzettingsvermogen centraal staan. De volgende records zijn bijzondere prestaties in de Nederlandse powerlift gemeenschap:

  • Hoogste score in het Nederlandse powerliften: Dit record is de som van de beste prestaties in squat, bench press en deadlift.
  • Hoogste score in het deadliften: Het hoogste gewicht dat ooit door een Nederlander is opgetild in de deadlift.
  • Hoogste score in het squatten: Het record voor het zwaarste squat in een officiële competitie.
  • Hoogste score in het bench pressen: De hoogste score ooit behaald in de bench press onder officiële wedstrijd omstandigheden.
  • Hoogste score per klasse en geslacht: Records zijn vaak gespecificeerd per gewichtsklasse en geslacht om een eerlijke vergelijking mogelijk te maken.

Officiële lijsten van records

Voor een gedetailleerd overzicht van de huidige Nederlandse powerlifting records kun je terecht op de officiële lijst. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt om de nieuwste prestaties weer te geven. Bekijk de volledige lijst hier.

Hoe gaat de score in het powerliften?

In powerliften wordt de score bepaald door de totale hoeveelheid kilo’s die een atleet kan heffen in drie oefeningen: squat, bench press en deadlift. Elke lift wordt uitgevoerd volgens strikte richtlijnen om geldig te zijn. Voor meer diepgaande regels en scoremethodes kun je onze specifieke blogpost lezen over hoe scoring in het powerliften werkt.

Advies nodig?

Heb je vragen over records in het powerliften of wil je meer informatie over hoe je zelf kunt beginnen met powerliften? Neem gerust contact op met de Nederlandse powerlifters via hun officiële kanalen. Zij staan klaar om je te helpen met deskundig advies en ondersteuning.

Veelgestelde Vragen over Nederlandse Powerlifting Records

Hoe worden powerlifting records officieel erkend?

Powerlifting records worden erkend wanneer ze worden gevestigd in wedstrijden die georganiseerd zijn onder toezicht van erkende organisaties zoals de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie). De prestaties moeten voldoen aan strikte regels en worden gevalideerd door officiële scheidsrechters.

Kan iedereen een recordpoging doen?

Ja, iedereen die deelneemt aan officiële powerliftingwedstrijden kan een recordpoging doen. Het is belangrijk dat deelnemers zich inschrijven voor competities die erkend zijn door de officiële sportfederaties en dat zij voldoen aan de categorie-eisen zoals gewichtsklasse en leeftijd.

Waar kan ik de actuele recordlijsten vinden?

De actuele recordlijsten zijn te vinden op de officiële website van de KNKF-Sectie Powerliften. Hier wordt een up-to-date bestand bijgehouden met alle nationale records. Je kunt deze lijst bekijken via deze link.

Wat gebeurt er als een record wordt gebroken tijdens een niet-officiële wedstrijd?

Records die worden gebroken tijdens niet-officiële wedstrijden worden niet erkend als officiële records. Om een record officieel te maken, moet het behaald worden tijdens een competitie die voldoet aan de regels en standaarden van de erkende powerlifting organisaties.

Hoe kan ik me voorbereiden op het breken van een powerlifting record?

Goede voorbereiding op het breken van een record omvat intensieve training, een adequaat dieet, voldoende rust, en strategische planning van je wedstrijden. Het is ook aan te raden om samen te werken met een gekwalificeerde coach die ervaring heeft met de sport en je kan begeleiden door het proces.

Zijn er speciale categorieën voor junioren of masters in powerlifting records?

Ja, binnen powerlifting zijn er verschillende leeftijdscategorieën, zoals junioren en masters, die het mogelijk maken voor atleten van verschillende leeftijden om records te vestigen binnen hun categorie. Dit zorgt voor een eerlijke competitie en meer kansen voor atleten om zich te onderscheiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn